2021-11-04
有三間分店嘅日式拉麵店。。《周月》hubby最buy佢哋嘅つけ麺 #沾麵 🍜 因為。。食完麵後可請店員加<經六小時熬製的清雞湯>🧑🏻🍜 味玉香辣沾麵 🌶️ <$112>👧🏻🍜 燒黑豚沾麵<$119>+ 碎紫菜<+$16>🥟 周月の餃子<$45>沾麵「size」 有"100/200/300g" (價錢一樣的)如果唔太餓~女孩子order 200g應足夠了麵嘅「湯汁」有"濃/淡選擇" (🌶️款無得選!),自己覺得"淡汁" 已夠濃厚了,如果選濃汁,食食吓會覺得鹹~麵「質感」有"涼/熱麵" 可選~個人比較推介"涼麵" 因為麵條比較煙韌彈牙,配上熱湯汁食,口感更佳麵汁中 已有頗多<角切鹿兒島燒黑豚肉>,所以好飽~但一粒粒質感似中式燒肉,有啲鞋un.. 都係食番跟麵的『鹿兒島燒黑豚肉片』~這個片薄切帶有啲肥肉,頗美味可口#亮點 當然係最後加"清雞湯" ~湯不是十分濃郁但加入了麵汁再飲也十分 #美味しい (但湯不熱扣分!)總結:店內坐位及空間位置不多,整體美味,加入碎紫菜更好味~餃子煎得香口,但餡料不多size又頗細!係檯自serve嘅"玄米茶"好好飲可以一試
🧑🏻🍜 味玉香辣沾麵 🌶️ <$112>
👧🏻🍜 燒黑豚沾麵<$119>