📌 元祖沾麵專門店📍尖沙咀 Tsim Sha Tsui📎 @gansohk 今日黎食日式沾麵餐廳🥢, 有芝士海膽、鮑魚龍蝦、黑松露芝士帆立貝、芝士龍蝦🦞🤪 原材料每日有日本🇯🇵空運到港, 再由日籍大廚🇯🇵烹煮 今次經過再食多次🥰 之前覺得好好食!! 依家都係咁好食😋-🥢 極上芝士蟹黃沾麵 $148🥢 極上芝士海膽沾麵 $158-❥ ❥ 極上芝士蟹黃沾麵🦀🍜呢碗沾麵有好多肉!!!!! 首先叉燒好大片,有四大塊😍 而且蟹黃龍蝦湯超級濃郁,送上嚟嗰陣新鮮滾熱辣,入面仲有好多叉燒粒,唔夠仲可以添湯😆👍🏻 所以一口氣食完一大碗真係會好飽~ 溏心蛋蛋黃仲要係流心的🤤 麵比較粗身,ok彈牙,配埋沾湯一齊食真係好match!!!❥ ❥ 極上芝士海膽沾麵🧀🍜呢個湯底更加濃郁,芝士味超級重,超濃郁😋 沾麵本身比較淡,我覺得配啲濃啲嘅湯底會更加突出到麵條嘅香味同口感!最特別嘅係我未食之前expect湯底只係用咗芝士同少少海膽,餐廳點會咁揼本俾咁多海膽我地🥺 點知我越食到底竟然搵到越嚟越多煮熟咗嘅海膽!OMG 原來係真係有好多海膽架!😍-📎服務: 侍應態度十分友善,一入去已經招呼坐低,仲送上茶同印上自家製

📌 元祖沾麵專門店
📍尖沙咀 Tsim Sha Tsui
📎 @gansohk

今次經過再食多次🥰 之前覺得好好食!! 依家都係咁好食😋
🥢 極上芝士蟹黃沾麵 $148
🥢 極上芝士海膽沾麵 $158

❥ ❥ 極上芝士蟹黃沾麵🦀🍜

❥ ❥ 極上芝士海膽沾麵🧀🍜

📎服務: 侍應態度十分友善,一入去已經招呼坐低,仲送上茶同印上自家製嘅logo嘅紙巾, 超細心❤️!!!
▫️味道: 4.7/5
▪️賣相:4.3/5
▫️環境:4/5
▪️價錢:4.2/5
▫️服務:5/5
▪️推薦度:🌕🌕🌕🌕🌗

🔍 #CY尖沙嘴 #CY沾麵 #CY日本菜
🔗 #尖沙嘴美食 #美食 #香港美食 #香港 #tst #hongkongfood #hkfood #沾麵 #日本 #hkjapanesefood