2021-09-11
【#肥波星馬泰系列】🎈星期五食好啲!無錯!我地又去左新蒲崗呀😂😂😂😂😂其實新蒲崗有超級多黃店我都仲未試哂,我地會繼續努力去食好野💪🏻🎈今日臨時決定食泰國野,呢間舖比較特別,係同另一間日本餐廳💛拾う月💛 @10.tsuki share同一間舖頭,一坐低就會比哂兩本menu你揀,日本同泰國野食都可以叫,我哋今次試左泰式先,會再黎翻叮拾う月!🎈今次叫左三樣野食- 🍗 海南雞髀飯 💵$68- 🍝 炒金邊粉(蝦)💵$62- 🍤 炸蝦餅 💵 $66- 🍸 青檸梳打 💵 $24🎈海南雞髀飯隻碟超大,霸左半張檯😂雞髀肉好滑,唔算好油(我無食皮架😂)飯算幾乾身,不錯!蝦餅熱辣辣,好香口🍤金邊粉個汁酸maymay,好開胃,炒炒得幾好,乾身唔會一pat pat,大蝦大概有3、4隻,無霉味。三樣裡面最欣賞金邊粉,因為個汁真係幾好食😍📍好運泰國美食 @good_luck_thai_cuisine 📍新蒲崗祟齡街33號新蒲崗廣場2樓C38號舖#新蒲崗黃店 #新蒲崗 #黃店 #黃大仙黃店 #黃大仙美食 #黃大仙 #黃店推介 #黃店系列 #黃色經濟圈 #肥波誠實豆沙包系列 #肥波掃黃行動 #泰國菜 #泰國美食 #炒金
🎈今次叫左三樣野食
- 🍗 海南雞髀飯 💵$68
- 🍝 炒金邊粉(蝦)💵$62
- 🍤 炸蝦餅 💵 $66
- 🍸 青檸梳打 💵 $24
📍新蒲崗祟齡街33號新蒲崗廣場2樓C38號舖
#新蒲崗黃店 #新蒲崗 #黃店 #黃大仙黃店 #黃大仙美食 #黃大仙 #黃店推介 #黃店系列 #黃色經濟圈 #肥波誠實豆沙包系列 #肥波掃黃行動 #泰國菜 #泰國美食 #炒金邊粉 #海南雞飯 #蝦餅 #hkig #hkigfoodie #hkigfoodblogger #foodie #foodblogger #hkgirl #拾う月 #好運泰國美食