2019-04-09
今日一行七人去咗昂坪360,朝聖完大佛後就落左葵芳新都會廣場食<丸十日本食堂>。炸軟殼蟹壽司漢堡,唔知係咪用上精米原因,米漢堡比平時食個d 軟糯,夾住既軟殼蟹都炸得幾好同好大隻。唔少得既梗係有以精磨工序加工磨成的「精米」來製作各式日本菜丼飯燒日本地雞爆丼 溫泉玉子半燒澳洲和牛肉爆丼看似一小碗,但其實鋪滿滿既和牛同日本雞肉,非常滿足。而和牛冇燒到全熟,肉質柔軟,又有牛味,香軟既精米再淋上蛋香濃厚既蛋漿,入口好香滑。 丸十鐵板和牛炒飯 炒飯飯粒 粒粒分明,牛味濃,未食就聞到一陣陣香味。鐵板海鮮炒烏冬 炒得夠乾身而且有好多海鮮配料澳洲和牛厚燒薄燒 和牛不愧為和牛,好juicy夾起左d肉汁好多,雖然厚燒個塊偏熟但都無損佢嘅好食程度活鰻串燒肉質好彈牙除左以上大量澱粉質推介外,小食都有不錯水準,我認為如果想食日本主食既朋友黎到呢間丸十一定有滿足既感覺👍🏻
燒日本地雞爆丼 溫泉玉子半燒澳洲和牛肉爆丼
看似一小碗,但其實鋪滿滿既和牛同日本雞肉,非常滿足。
鐵板海鮮炒烏冬 炒得夠乾身而且有好多海鮮配料
活鰻串燒肉質好彈牙