2023-06-15
今日我要同大家分享一個值得一試嘅火鍋店!佢嘅犇盛合套餐火鍋絕對係一個幾高性價比嘅選擇!首先,湯底我揀咗高山龍井鰹魚昆布湯鍋,啖啖湯底都帶嚟昆布嘅鮮味!真係嚟到就想飲晒個鍋底先嚟個前菜刺身三點,嗰三款新鮮嘅生魚片好鮮美,一啖入口,肉質鮮甜!再嚟個蟹肉沙律,啲蟹肉鮮嫩爽口,淋上微微酸甜嘅沙律醬汁,真係令人食到好開胃!唔好忘記試下佢嘅海鮮拼盤,有野生虎蝦、特選帆立貝同時令海魚!啲海鮮新鮮彈牙,但係記得唔好煮太耐!食完海鮮,嚟下肉拼盤!澳洲一級肉眼同美國精選安格斯牛小排同埋牛五花,每塊肉都肥瘦均勻,肉質鮮嫩多汁,入口即溶!仲有無激素春雞,啲雞肉彈牙有口感,只要煮得岩岩好,真係幾正!另外,佢嘅季節野菜盤同稻庭烏冬都好岩打卡!啲蔬菜嘅係時令新鮮蔬菜,每日都唔同,加入火鍋中更增添咗一份健康嘅風味。而稻庭烏冬嘅口感幾彈牙!最後嚟到最後嘅甜品,今次既甜品係雪榚!分別係芝麻同vanilla,質地都算綿密細滑.總括而言,呢間火鍋店值得一試!食物都幾新鮮,加上環境同服務都幾舒適。