2018-04-01 253 views
話說,呢間炸雞舖,一開張果陣排勁長龍,果陣貪新鮮但又唔想排隊,所以買左外賣返屋企食。果陣對佢嘅印象係:好食😋但貴💸今次行過,見到佢完全唔使排,就決定試下佢嘅堂食。一入到去,店員叫我隨便坐。坐低之後好快俾左杯水我。落左單之後勁快,5分鐘左右就上菜。選擇困難嘅我揀左呢個餐,一次過滿足兩個願望。啲雞呢。第一件食落口,雞皮炸到脆卜卜,內裡熱辣辣,一股雞嘅香味同肉汁湧埋黎,一個字,正👍。可惜,質素未能做到統一。多汁嫩滑嘅炸雞中間居然夾雜左一件乾身鞋口嘅失敗品。但係唔好誤會。即使佢無咁好食,都已經算係一件中上嘅炸雞。另外果3件簡直拍得上日本水準!另外,提提大家要盡快食。我食得慢,最後一件雞嘅皮淋左,好食度即減20%原味雞固然好食。柚子胡椒雞都唔錯,但偏鹹。最重要係果3隻醬。完全係畫龍點睛。時令滋味醬有啲似炸豬排醬。果香鹽味醬有啲似牛陣魔法鹽。蒜蓉醬有濃濃嘅蒜蓉。正!飯呢,一般,有啲太多水。椰菜呢,超大份,但味道都一般。麵豉湯,都一般。食到9:30,店員叫我埋單先,但可以繼續慢慢食,有道歉,態度良好!人龍消失嘅原因好多。熱情冷卻,地理位置當然都係好重要嘅因素。又唔係米芝連3粒星,邊個得閒特登黎黃大仙

今次行過,見到佢完全唔使排,就決定試下佢嘅堂食。

選擇困難嘅我揀左呢個餐,一次過滿足兩個願望。

人龍消失嘅原因好多。熱情冷卻,地理位置當然都係好重要嘅因素。又唔係米芝連3粒星,邊個得閒特登黎黃大仙食炸雞?味道同服務我覺得係ok嘅。不過比一開張時水準下降都係事實。可能一開始有日本人喺度睇住真係質素有保證啲。最重要都仲係價錢問題。4件雞收60幾蚊。黃大仙嘅舖頭,中環嘅價錢,咁樣點得呀?

但係咁,啲炸雞真係好食,同啲服務都幾好,所以我都係俾好評佢。
Type of Meal
Dinner