行開海之戀,諗住求其搵啲野醫下肚,見到呢間廿一堂好似唔錯,餐牌主要都係啲日式丼飯、烏冬咁,係外面有部機可以自助落單,之後入去自己搵個位坐低,等嗌number就可以去攞自己既餐點。快餐店既形式,唔洗加一,價錢黎講都唔算貴,而且選擇都幾多,諗唔到食咩都可以黎試下~  1️⃣廿一厚切牛舌丼($79)(北海道炸薯餅+$12)(宇治抹茶+$10) 本身個丼飯已經包一碗麵豉湯、大根醬油漬同埋飲品,我另外加錢追加左個炸薯餅同埋升級左杯野飲左宇治抹茶。炸薯餅都幾脆,不過唔算特別好食。另外宇治抹茶就偏甜左啲。大根醬油漬幾爽脆開胃👍另外牛舌丼真係好厚切🤩大大件有四大件!食落肉味香而且一啲都唔乾!表面應該有掃過燒肉汁先燒,有少少甜甜地既醬汁香😋
北海道炸薯餅