2022-02-22 146 views
如果唔係深黃朋友帶路,我都唔知有間如日式茶座嘅餐館深藏喺旺角嘅舊大廈中,行上一層樓梯去到電梯大堂,再座升降機到一樓,一開門就見到美味故事嘅招牌同一句句支持嘅memo。入到去別有洞天,係溫馨嘅日式感覺。另一角竟然放咗電子樂器午餐時段人少少,套餐有沙律餐湯同埋餐包個甘筍南瓜湯加上笑笑忌廉繪圖,令人會心微笑。點咗個煙鴨胸意粉,蕃茄汁底加幾片煙鴨胸。簡單直接,不過不失。日式麻將黑豚肉拌烏冬(熱),天氣咁凍唔想食冷拌麵,熱嘅就暖胃得多,黑豚肉唔肥,加上紫菜同埋木魚絲,有日式感,但熱拌烏冬會比軟身。本身個餐有包飲品,但我哋見座得舒服就加錢點咗柚子檸檬茶同越南滴漏咖啡,慢慢座傾下先。
入到去別有洞天,係溫馨嘅日式感覺。

另一角竟然放咗電子樂器

午餐時段人少少,套餐有沙律餐湯同埋餐包

個甘筍南瓜湯加上笑笑忌廉繪圖,令人會心微笑。

• 南瓜濃湯