2023-05-17 677 views
剛剛搬嚟荃灣海之戀住,聽說有間日本餐廳叫Hungry Monkey 好有格調而且食物唔錯。門口看好似間酒吧但入內有另一種格調。 食物種類都有好多種選擇。頭盤有蕃茄沙律配埋芫茜一齊吃大大特出咗蕃茄嘅新鮮味道。辣酒東風螺,啲螺唔會好辣而且口感好爽口。唐揚金蝦, 蝦好新鮮連啲殼都可以吃非常脆口。黑松露香草牛油焗雜菌, 本身雜菌係冇乜味道但加埋牛油蒜蓉最緊要係黑松露,吃落唔會覺得好油膩。南非鮑魚啲肉質好淋,吃落好有鮑魚嘅鮮味。羊架啲肉燒得內嫩外脆, 最緊要唔會有好重嘅騷味。香蔥牛肉薄燒, 啲牛肉捲埋啲蔥一齊吃口感上好特別, 如果喜歡吃葱一定喜歡這個。松葉蟹肉海膽炒飯,啲蟹肉好新鮮,而且海膽可以形容一嚿嚿海膽, 所以幾乎每一啖飯都有海膽味道。一夜干魷魚,啲魷魚燒得 剛剛好唔會太乾身,而且肉質好嫩。最後廣島燒, 材料包含臘腸,芫茜 ,蝦米,肉鬆,叉燒就係材料方面已經覺得好豐富, 可能有芫茜感覺上唔會好肥膩。最後飲埋自家天使之氣紛白桃濁酒, 味道非常唔錯。

頭盤有蕃茄沙律配埋芫茜一齊吃大大特出咗蕃茄嘅新鮮味道。

辣酒東風螺,啲螺唔會好辣而且口感好爽口。

唐揚金蝦, 蝦好新鮮連啲殼都可以吃非常脆口。

南非鮑魚啲肉質好淋,吃落好有鮑魚嘅鮮味。

羊架啲肉燒得內嫩外脆, 最緊要唔會有好重嘅騷味。

一夜干魷魚,啲魷魚燒得 剛剛好唔會太乾身,而且肉質好嫩。

最後飲埋自家天使之氣紛白桃濁酒, 味道非常唔錯。

2023-05-10
$603 (Dinner)