2021-04-11
食完lunch set即訂當晚8點黎試串燒,疫情關係只能吃到10點,所以我們都很準時到達這家海傍小店。開左一個星期左右已經坐到滿哂,好受歡迎!我地一行四人有得坐卡位,有私隱度又坐得舒服。店員態度好親切,成晚都好專業細心介紹菜式,服務周到,有傾有講,對住個個客都係VIP服務,唔坐bar枱氣氛都好好!裝修都好有格調同心機,睇得出係落足本有要求的小店。食物方面以串燒為主,仲有d其他小食同飯團烏冬等主食。我地叫左好多串燒,用料上乘,調味做得恰到好處,能帶出食物本身味道。最愛必食係免治雞肉棒,佢入面有加入雞軟骨有少少咬口,個汁係用日本蛋黃同秘製醬汁做成,蛋黃比出面食既杰d令醬汁可以沾哂上雞肉棒,醬汁調味都好好,唔係度度都做到,簡直完美配搭!另一推介係燒黃油雞翼,皮脆肉嫩,火候控制同黃油雞的油香好正👍🏼👍🏼 仲有第二種雞既雞翼,店員話係肉質會更彈牙,睇得出小店對用料好講究,下次會試下。其他雞串如雞胸骨、雞皮、雞尾等等都好食,值得一試。其他串燒如牛舌、五花腩、煙肉荔枝卷都誠意推介。炸小河蝦係驚喜,唯一不足係啱啱開所以未有完整日本酒menu,小河蝦用黎送sake就真係完美😋疫情影響十點就要走真係不夠盡
疫情影響十點就要走真係不夠盡興,呢間小店新開做得唔錯,價錢合理,食物環境服務高質,小細節上都做到好足,一定會再黎。三五知己開開心心食完串燒,響出面海傍行下,一生一大樂事!
免治雞肉棒
雞皮、雞胸骨
燒杏鮑菇、煙肉荔枝卷
漬物
燒牛舌、燒五花腩