家賀屋

Harvest House
2024-07-08 48 views
 我和女友們特別喜歡日式食物, 選定 家賀屋, 朋友介紹此店是香港第二分店, 有信心啊.餐廳主打刺身, 壽司, 燒物, 揚物, 丼, 和食等. 室內燈光柔和, 感覺舒適.  我們兩人選了窗邊座位.  點餐後, 侍應立即送來 日本辣味蕎頭,  增添口感, 開胃好吃.麒麟番榨黑白啤 (正做推廣, 買一送一) 即叫兩杯, 店長介紹送酒小食 :  味琳魚翅乾,   超級香口,   加沾沙律醬 ,  食罷一條又一條,  超好食.  佐酒一流.再加一個  炸三文魚皮 : 入口酥脆, 送酒一流.接著來個新冷小點, 九州煙燻生華味雞,  綿化柔滑.  入口甘甜 一試難忘, 好食得令我們留下美好印象. 食日本菜必食:  特選刺身盛 - 時令鮮魚附, 各款一件.  有赤蝦,  拖羅, 平目魚, 三文魚腩, 油甘魚腩, 吞拿魚腩, 八爪魚, 真蠔, 先吃 韓國 Korean Gold 真蠔, 每人一隻.  肥大肉厚爽甜,  帶豐富海水味,  加上柚子醋, 辣椒蘿蔔蓉和土佐啫喱, 食後好回味.赤蝦:  巨型, 超重蝦味, 口感充實, 鮮甜膠口. 三文魚腩:  厚切魚肉鮮美,  越吃越滋味. 拖羅:鮮甜而不油膩
餐廳主打刺身, 壽司, 燒物, 揚物, 丼, 和食等.
室內燈光柔和, 感覺舒適.  我們兩人選了窗邊座位.
麒麟番榨黑白啤 (正做推廣, 買一送一) 即叫兩杯,
味琳魚翅乾
超好食.  佐酒一流.
再加一個  炸三文魚皮 : 入口酥脆, 送酒一流.
炸三文魚皮
九州煙燻生華味雞
特選刺身盛 - 時令鮮魚附, 各款一件. 有赤蝦, 拖羅, 平目魚, 三文魚腩, 油甘魚腩, 吞拿魚腩, 八爪魚, 真蠔,
韓國 Korean Gold 真蠔
赤蝦:  巨型, 超重蝦味, 口感充實, 鮮甜膠口.
三文魚腩:  厚切魚肉鮮美,  越吃越滋味.
拖羅:鮮甜而不油膩
八爪魚:   好爽口.
大本鮪魚腩(買一送一)本月大優惠.
真系油脂爆燈, 魚身既雪花紋分佈, 非常肥美, 入口軟嫩豐腴入口即溶, 價錢超值.
大本鮪魚腩
師傅特選壽司 8貫:  色澤鮮明. 各款一件.  北海道馬糞海膽軍艦, 牡丹蝦, 活赤貝,  金目鯛, 深海池魚皇, 拖羅, 煙燻池魚, 池魚.
先吃北海道馬糞海膽軍艦:  色澤金黃,綿化柔滑. 入口甘甜又即化, 紫菜仍脆囗.
活赤貝:  爽口彈牙, 好鮮甜.     牡丹蝦:  好大隻, 肉質彈牙,  拖羅: 好肥美
煙燻池魚:  火炙後的魚油香氣中透出魚肉的鮮美.
師傅特選壽司 8貫: 色澤鮮明. 各款一件. 北海道馬糞海膽軍艦, 牡丹蝦, 活赤貝, 金目鯛, 深海池魚皇, 拖羅, 煙燻池魚, 池魚.
女友喜歡  金目鯛:   星級魚種. 肉質細膩,  鮮味不凡.
鹽燒鰝鰺魚頭鮫:  魚鮫多肉, 火喉剛好, 保持到嫩滑, 不會太油.    沾些檸檬汁 及醋汁更加添好味.
鹽燒鰝鰺魚頭鮫
關東煮手打烏冬,  足料好味, 有我喜愛的手獅子狗, 高野豆腐,  打烏冬品質高, 入口煙韌 富彈性,  做得好美味, 湯都飲清.
關東煮手打烏冬
餐廳食物新鮮, 廚師廚藝很有水準, 店員細心, 餐廳環境舒適, 大家吃得爽  !  會再來.
$700 (Dinner)
味琳魚翅乾
  • 油甘魚腩
  • 吞拿魚腩
  • 八爪魚
  • 真蠔
  • 師傅特選壽司 8貫: 色澤鮮明. 各款一件. 北海道馬糞海膽軍艦