2022-10-09
終於挨到星期五啦~約埋朋友黎chill下先!今次我地都想食串燒,所以揀左呢間係中環既鳥世一試試!地址就係九如坊既小街內,好有feel🥰入到去見到係bar枱既位置黎既,可以望住師傅係間玻璃房仔內面做串燒,但店內抽風做得十分好,完全唔會一大陣燒烤味!原來枱上呢個竹盒就係餐牌,好有日本感覺!睇睇都好多選擇啊!!各式各樣既串燒都有,唔夠飽仲有飯麵類,好貼心!係燒之前店員會拎左我地order既食物比我地打卡先😂見到已經流曬口水啦!銀鱈魚$98好滑既銀鱈魚,個汁都好好食,煎得岩岩好!原燒牛脷$88呢個牛脷真係燒得岩岩好,好淋!帶子$128帶子加左湯汁去煮,仲有d配料,所以配料都入曬味,帶子熟度好好,配埋個汁好正!宮崎黑毛和牛$148嘩,呢個和牛不得了😍入口即溶,牛味又足,真係好想再encore 啊!網燒牛肉$258呢個網燒牛肉比想像中大,廚師切好一塊塊方便夾起,牛肉預先已經調好味!易入口鹿兒島黑豚五花腩$56五花腩肥瘦比例好好,黑豚肉燒完都唔難咬,肉汁又夠,好食~免治雞肉$58免治雞肉配左雞蛋黃,所以味道再昇華到另一層次!鹿兒島黑豚五花腩蘆筍卷$56豚肉包住蘆筍中和左肉既油膩感,好夾!
銀鱈魚$98
好滑既銀鱈魚,個汁都好好食,煎得岩岩好!
原燒牛脷$88
呢個牛脷真係燒得岩岩好,好淋!
帶子$128
宮崎黑毛和牛$148
網燒牛肉$258
鹿兒島黑豚五花腩$56
五花腩肥瘦比例好好,黑豚肉燒完都唔難咬,肉汁又夠,好食~
免治雞肉$58
免治雞肉配左雞蛋黃,所以味道再昇華到另一層次!
鹿兒島黑豚五花腩蘆筍卷$56
豚肉包住蘆筍中和左肉既油膩感,好夾!