2018-10-10
之前被openrice 營業時間fake左,摸了門釘😪琴日再戰一次!五點去到,等左一個鐘,終於試到厚燒Pancake🤤Matcha Pancake($76)係我食過最好食既厚Pancake!!!!!!! 好厚好挺身,質感綿密濕潤,但又做到超級鬆軟! Pancake 抹茶味超重,蓋過了蛋香;配以日本黑豆同紅豆一齊食好match阿!面頭既Cream超香奶味同輕盈,食晒成個都唔會得濟!不過一塊都唔算大,$76有點貴。Strawberry Milk kakigori ($76)刨冰我就覺得有點失色了🙊味道同賣相都似綿花冰,但比較淡味,冇乜牛奶味,食落有d冰顆🧐 不過食食下發現中間有球牛奶雪糕,同埋底既冰冇咁淡味。值得一讚既係刨冰內外都放滿超多士多啤梨片,份量多到每啖都可以食到!
Matcha Pancake($76)