2024-08-22
唔知係唔係因為暑假,宜家多左個水果際,多左啲菜式加入左生果落去烹調或醃製。貓山王榴槤刈包 —— 強烈建議點埋個雲呢拿雪糕一齊食,將啲榴槤撈埋雪糕一齊食真心好正,可否只可以點一次,如果唔係一定食多兩個雪糕🍦椰青糯米糍 —— 用左椰子雪糕做內餡,食多左和牛之後食返一粒,可以解油膩感雜果醬封門柳 —— 酸酸甜甜幾得意,我覺得加左水果醬嚿牛肉再淋啲👍🏻不過都幾大條下,兩個人嘅話建議點一條過下口癮就好,唔好好似我禁樣點兩大條自助放題位置嘅野食都係加左水果嘅菜式,三個入面我最喜歡檸檬可樂雞翼,醃得好入味Lv4嘅和牛質素穩定輸出,點左起碼有六輪,啲肉嘅質素都係一樣最愛牛肋肉,油花分布平均,有咬口又不會太油生蠔都好正,無沙無腥味,加少少玫瑰鹽已經好好食飲品選擇都好多。有個題外話,飲梳打水記得不要用店家提供的紙飲管,否則會喜獲火山噴發嘅梳打水一支點解我會知,因為我⋯係禁不停水和牛會有啲油膩,我鐘意配搭一下牛角包🥐紫菜飯中和一下,改變口味可以食得多啲
最愛牛肋肉,油花分布平均,有咬口又不會太油
生蠔都好正,無沙無腥味,加少少玫瑰鹽已經好好食
飲品選擇都好多。