又跟住 @168hungryki 搵食😝今日嚟到係尖沙咀嘅隱世日式居酒屋🎌餐廳由門口位已經好有日本風味,聽到師傅們都係用日文溝通,真係好似去左日本咁😚星期六嘅lunch time都幾full下,大家記得book定位啊~ღ 蒲燒日本鰻魚 $288店員有問我哋洗唔洗加$100升級靚啲嘅鰻魚,但我哋試左普通嘅呢一款都覺得好正喇~即叫即燒,燒得剛好~鰻魚肥美,加埋甜鹹醬汁,好香好好食(❍ᴥ❍ʋ)╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴.𝟮/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟱/𝟭𝟬ღ 總廚木村先生家族秘傳宮崎南蠻炸雞1956年 $138聽個名都好似好勁🤣外皮香脆,肉質又真係幾嫩,幾juicy。醬汁的確幾特別,有啲似蛋黃醬,酸酸甜甜。略嫌炸粉同雞肉有點分離。╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬ღ 厚燒牛舌 $88好食😍😍😍每一粒都好厚身,好有咬口,非常彈牙!就咁用鹽蔥調味都好好食~╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴.𝟱/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟱/𝟭𝟬ღ 自家製蟹味噌配鮮雜菜條 $138幾款雜菜條都好爽口,最驚喜嘅係蟹味噌,真係好惹味😋😋😋忍唔住再加$78要多份蟹味噌,配燒飯團一流

ღ 蒲燒日本鰻魚 $288

ღ 總廚木村先生家族秘傳宮崎南蠻炸雞1956年 $138

ღ 厚燒牛舌 $88

ღ 自家製蟹味噌配鮮雜菜條 $138
幾款雜菜條都好爽口,最驚喜嘅係蟹味噌,真係好惹味😋😋😋忍唔住再加$78要多份蟹味噌,配燒飯團一流!
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴/𝟭𝟬

ღ 日式醬油燒飯團 $38
外層焦香,醬油調味好香,再撈埋蟹味噌jengg~忍唔住encore左一個!
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬

ღ 串燒
仲有幾款唔同嘅串燒都唔錯,特別鍾意明太子紫蘇豚肉卷($45),鹹香味十足!
雞心、雞尾、雞皮等等⋯都係水準之上~唯一有少少失望嘅係雞翼,好!鹹!!😩😩

木戶 @kido.hk
✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟲.𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ 📍#BELLYwongs_TST #BELLYwongs_jordan
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_korean #BELLYwongs_meats
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳.𝟮/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_midprice • $𝟰𝟬𝟬/𝗽𝗽
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ᴍᴀʏʙᴇ