2023-12-05 95 views
太子仲有好多日式小店,今日揀咗呢間居酒屋,主打食刺身,串燒,仲有好多日本酒俾大家選擇餐廳以木系裝修為主,好有屋企家庭嘅感覺,雖然座位唔多,但枱與枱之間都好闊落✨元氣蒜頭漬$38蒜頭食完完全唔會有口氣,味噌醃制得好入味✨紫菜芥末八爪魚$58八爪魚好新鮮,爽口彈牙,芥末唔會太攻鼻,同紫菜一齊食係兩種口感✨火灸明太子$78明太子鹹香味十足,呢款小食用嚟酒就一流✨鹹蛋蟹羔玉子燒$88玉子燒蛋味好重,甜甜地加味淋一齊整,玉子嘅質地好滑,裡面仲有好濃郁嘅蟹羔,係必點推介✨厚切牛舌芯$68師傅火候控制得非常好,燒得好香口,而且充滿肉汁,牛舌顏色仲好粉嫩,非常厚切,爽口彈牙,一啲根都無✨南蠻炸雞$78同炸雞好似像,南蠻炸雞的外皮淋上醬油,但口感亦都香脆,炸雞吃起來非常的軟嫩多汁,肉質也比較纖細✨煙腩肉秋葵串$48估唔到秋葵加腩肉個口感係咁清新,秋葵嘅口感可以解到腩肉嘅油脂感,食落無咁重罪惡感✨烤紫蘇三味雞肉丸串$48雞肉裡面有肉汁,雞肉丸串燒到每邊金黃色,配合埋三味醬汁一齊食,好creamy✨「素」牛蒡素肉丸串$38用植物肉整成嘅肉丸,食素嘅人士又多一個選擇,加上燒汁同食真豬肉冇分別✨薯上白雪$58日

✨元氣蒜頭漬$38
蒜頭食完完全唔會有口氣,味噌醃制得好入味

✨紫菜芥末八爪魚$58

✨火灸明太子$78
明太子鹹香味十足,呢款小食用嚟酒就一流

✨鹹蛋蟹羔玉子燒$88

✨厚切牛舌芯$68

✨南蠻炸雞$78

✨煙腩肉秋葵串$48

✨烤紫蘇三味雞肉丸串$48

✨「素」牛蒡素肉丸串$38

✨薯上白雪$58
日本甜薯上邊,加上一球雪糕🍦,有冰火交融嘅感覺,日本番薯最正超甜,雪糕有淡淡的綠茶味道

✨蒜蓉燒室津生蠔$88
生蠔大大隻好新鮮,肉質好creamy,加埋蒜蓉一齊燒更加惹味

✨蟹肉蟹羔甲羅燒丼$108
蟹膏,蟹子,鵪鶉蛋,蟹肉配搭加埋一齊食好creamy,蟹膏味好濃好新鮮,櫻花蝦香味好突出,配合埋日本珍珠米一齊食最夾