2017-10-13 1237 views
香港有好多日本居酒屋都好好食,但通常開喺d較偏僻位置,呢間開喺moko呢大商場,價錢一定唔平,但質素都唔錯,部分食物更加係加入香港流行元素!我地叫左個仲買人精選2人餐!頭盤係銀次海鮮沙律,沙律有好多魚生,連埋柚子醋食,確實唔錯!小食方面有炸魚餅,本來無咩期望,但當我將佢連埋d美乃滋一齊食,又香、又好食!我一個人食左兩塊!不得了!但我全個餐最推介係呢個明太子煎蛋捲,蛋煎得好軟滑,明太子好多,咬落去感覺好滿足!之後就有刺身拼盤,我覺得刺身可以有更多選擇!而且不是非常新鮮!最失望其實係個海膽汁燒蠔!其實係炸蠔先岩!因為個海膽汁味道好假!明顯係溝出黎嘅!雖然香港好興食海膽,但唔好亂黎!蠔係好大隻好鮮味,但同介紹張相有好大出入囉!個炒飯係唔錯,我好鐘意珍珠米,有口感又好食,呢個飯好乾爽,唔錯!而飲品同甜品就不過不失啦!紅豆年糕在咁多道菜後上,係幾heavy!而飲品其實都係色素溝soda水,無特別,只係加入香港人喜愛的元素變可愛d姐!

我地叫左個仲買人精選2人餐!