2018-11-26 44 views
灣仔唔起眼嘅窄街,竟然隱藏住好好味嘅正宗日本拉麵!未夠6點已有差唔多10位客人喺門外誠心等待開店。自己圈好想食嘅食物同個人喜好,侍應就會將點餐紙交俾眼前嘅廚師即煮。唔洗10分鐘,熱騰騰嘅拉麵就送到面前!白虎係原味豬骨湯拉麵黑虎即係黑蒜油味豬骨拉麵湯底經過數小時熬製,夾起拉麵,幼細麵條索起濃郁鮮甜嘅湯底,再經過香濃惹味嘅黑蒜油,將正宗日本拉麵嘅味道送入口中!請用筷子直接夾起拉麵放入口,用湯匙會影響溫度同湯麵比例除左拉麵中附有嘅叉燒、蔥、木耳絲,食客亦可自由加入酸薑、醃菜、芽菜。當中嘅芽菜係我嘅必食之選!爽口之餘,浸落湯個味好夾,留意有少少辣。

白虎係原味豬骨湯拉麵

黑虎即係黑蒜油味豬骨拉麵

2018-11-18
$80 (Dinner)
  • 黑虎拉麵
  • 一虎拉麵