2020-12-02 369 views
食日本野通常大家只會諗到壽司同刺身, 但係要知間餐廳好唔好食唔係淨係睇呢D熟食先最考廚師既功夫水木日本料理既食物的確唔錯首先我地就由牛油果沙律開始, 裡面除左有牛油果, 仲有豆腐, 再配埋麻醬一齊食作為前菜非常好之後就到魷魚筒魚子, 魷魚作為外殼包住裡面爽脆既魚子味道同口感都好特別燒原隻魷魚筒都幾正, 燒得岩岩好唔會韌, 加上甜甜既燒汁都幾好味蒜片炒腎片, 腎片好爽口, 配埋D蒜片一齊食味道唔錯炸天婦羅餅, 呢個幾特別, 裡面仲有蕃薯, 甜甜地再加埋蝦仁新鮮炸出黎, 比起普通天婦羅更好味主食我地叫左個拉面, 底湯味道都幾濃, 最鍾意就係佢有勁多海苔配埋個湯一齊食最好味最後餐廳會送甜品, 今日係抹茶布丁抹茶味好香濃, 配埋十勝紅豆, 大大粒甜品都非常出色
食日本野通常大家只會諗到壽司刺身, 但係要知間餐廳好唔好食唔係淨係睇呢D
熟食先最考廚師既功夫

水木日本料理既食物的確唔錯

作為前菜非常好

之後就到魷魚筒魚子, 魷魚作為外殼包住裡面爽脆既魚子
味道同口感都好特別

蒜片炒腎片, 腎片好爽口, 配埋D蒜片一齊食味道唔錯

新鮮炸出黎, 比起普通天婦羅更好味

配埋個湯一齊食最好味

最後餐廳會送甜品, 今日係抹茶布丁
抹茶味好香濃, 配埋十勝紅豆, 大大粒
甜品都非常出色
2020-11-25