2023-03-06
日本過江龍𝙁𝙇𝙄𝙋𝙋𝙀𝙍'𝙎 喺𝙇𝙚𝙚 𝙂𝙖𝙧𝙙𝙚𝙣 𝙊𝙣𝙚開咗𝙋𝙊𝙋-𝙐𝙋 𝙨𝙝𝙤𝙥🇯🇵主打即叫即做嘅日式梳乎厘班戟🥞。用上日本雞蛋🥚同牛奶🥛,攪拌成蛋白糖霜後再經過低溫烘焙製作而成😌 餐點打卡一流,至於味道方面我哋就鐘意甜>鹹🤘🏻 .📍班尼迪蛋梳乎厘班戟($139) 𝙀𝙜𝙜𝙨 𝘽𝙚𝙣𝙚𝙙𝙞𝙘𝙩 用梳乎厘班戟取代𝙢𝙪𝙛𝙛𝙞𝙣,賣相好可愛😍 班戟鬆化入口即融🥞,水波蛋亦做到流心🐣 配有煙肉🥓同生菜🥬,旁邊仲有煙肉薯餅同柑桔沙律🥗 每樣食材都整得唔錯,但加埋又唔算好夾🤔 .📍楓糖雞扒煎蛋班戟 ($139) 𝙈𝙖𝙥𝙡𝙚 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 & 𝙁𝙧𝙞𝙚𝙙 𝙀𝙜𝙜 𝙋𝙖𝙣𝙘𝙖𝙠𝙚 班戟鬆軟🥞配埋楓糖漿係幾好食🍯 加隻太陽蛋係面就更加吸引🍳 雞扒外層香脆,不過雞肉唔算好滑有啲失色🐓 整體味道層次未夠多 .📍半熟蛋三文治($98) 𝙀𝙜𝙜 𝙎𝙖𝙣𝙙𝙬𝙞𝙘𝙝 呢款賣相雖然冇其他菜式咁突出,但味道唔錯🥪 麵包軟熟,用牛油煎香過🧈 中間夾住幼滑嘅蛋沙律同半熟蛋🐣 應該仲加咗啲黑松露醬🖤,幾香✨ .📍檸檬芝士脆糖班戟($139) 𝙆𝙞𝙨𝙚𝙠𝙡 𝙋𝙖𝙣𝙘𝙖𝙠𝙚 𝙇𝙚𝙢𝙤𝙣 𝙎𝙪𝙜𝙖𝙧 💛今餐嘅
餐點打卡一流,至於味道方面我哋就鐘意甜>鹹🤘🏻
📍班尼迪蛋梳乎厘班戟($139)
𝙀𝙜𝙜𝙨 𝘽𝙚𝙣𝙚𝙙𝙞𝙘𝙩
用梳乎厘班戟取代𝙢𝙪𝙛𝙛𝙞𝙣,賣相好可愛😍
班戟鬆化入口即融🥞,水波蛋亦做到流心🐣
配有煙肉🥓同生菜🥬,旁邊仲有煙肉薯餅同柑桔沙律🥗
每樣食材都整得唔錯,但加埋又唔算好夾🤔
📍楓糖雞扒煎蛋班戟 ($139)
班戟鬆軟🥞配埋楓糖漿係幾好食🍯
加隻太陽蛋係面就更加吸引🍳
雞扒外層香脆,不過雞肉唔算好滑有啲失色🐓
整體味道層次未夠多
📍半熟蛋三文治($98)
𝙀𝙜𝙜 𝙎𝙖𝙣𝙙𝙬𝙞𝙘𝙝
呢款賣相雖然冇其他菜式咁突出,但味道唔錯🥪
麵包軟熟,用牛油煎香過🧈
中間夾住幼滑嘅蛋沙律同半熟蛋🐣
應該仲加咗啲黑松露醬🖤,幾香✨
📍檸檬芝士脆糖班戟($139)
𝙆𝙞𝙨𝙚𝙠𝙡 𝙋𝙖𝙣𝙘𝙖𝙠𝙚 𝙇𝙚𝙢𝙤𝙣 𝙎𝙪𝙜𝙖𝙧
💛今餐嘅𝙈𝙑𝙋💛3大塊梳乎厘班戟厚身又水嫰🥞
配上檸檬𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢 𝙘𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚、青檸雪葩、檸檬醬同糖漬檸檬🍋
味道酸酸甜甜好有層次,檸檬味清香突出🤍必食😍
📍熔岩朱古力班戟($139)
𝙆𝙞𝙨𝙚𝙠𝙡 𝙋𝙖𝙣𝙘𝙖𝙠𝙚 𝙈𝙚𝙡𝙩𝙮 𝘾𝙝𝙤𝙘𝙤𝙡𝙖𝙩𝙚
梳乎厘班戟做到空氣感入口就融🥞
除咗生忌廉同朱古力雪糕🍨
仲配有軟滑嘅生朱古力、香脆朱古力片同朱古力醬
其實味道唔錯🍫,但層次冇檸檬嗰款咁豐富😚