2023-10-29
日本滋味 抹茶軟雪糕今日放假同老公去拍拖我就提議去九龍城個新商場 AIRSIDE 行吓AIRSIDE 唔算好大,個零鐘已經行完成個商場商場好多寵物店,同埋大量狗狗喺商場內仲有平台花園比寵物走動行咗一陣,我哋有啲肚餓就決定搵間餐廳食老公俾呢間餐廳嘅抹茶飲品吸引就睇吓呢間餐廳有冇熱食啦點知佢又有喎餐廳唔算好大,啲職員好有禮貌我地叫咗牛肉咖喱飯配面豉湯叫咗多蔥但唔覺有多到😂咖喱牛肉湯烏冬都幾好味不過份量有啲少,牛肉好嫩如果可以再多啲配菜,口感會豐富啲由於唔包飲品,所以我哋另外叫咗凍紅豆牛奶呢杯幾好飲,唔算好甜,好香滑另外叫咗蘋果汁就普通啲,應該係紙包飲品因為個烏冬份量唔係好多,仲有空間食甜品抹茶軟雪糕,都係覺得份量好少睇相,你都會見到佢轉嘅雪糕圈好少但係杯雪糕係非常之好味嘅抹茶好甘香,唔係死甜嗰種,好好味個雪糕筒都好脆,好好味🤤我覺得雪糕先係主角😍Nana's Green Tea (九龍城)九龍城啟德協調道2號AIRSIDE B1樓B128號舖@nanasgreenteahongkong #nanasgreentea #抹茶控 #九龍城 #airside #九龍城美食 #香港美食 #甜品控
今日放假同老公去拍拖
我就提議去九龍城個新商場 AIRSIDE 行吓
AIRSIDE 唔算好大,個零鐘已經行完成個商場
商場好多寵物店,同埋大量狗狗喺商場內
仲有平台花園比寵物走動
行咗一陣,我哋有啲肚餓就決定搵間餐廳食
老公俾呢間餐廳嘅抹茶飲品吸引
就睇吓呢間餐廳有冇熱食啦
點知佢又有喎
餐廳唔算好大,啲職員好有禮貌
我地叫咗牛肉咖喱飯配面豉湯
叫咗多蔥但唔覺有多到😂
咖喱牛肉湯烏冬都幾好味
不過份量有啲少,牛肉好嫩
如果可以再多啲配菜,口感會豐富啲
由於唔包飲品,所以我哋另外叫咗凍紅豆牛奶
呢杯幾好飲,唔算好甜,好香滑
另外叫咗蘋果汁就普通啲,應該係紙包飲品
因為個烏冬份量唔係好多,仲有空間食甜品
抹茶軟雪糕,都係覺得份量好少
睇相,你都會見到佢轉嘅雪糕圈好少
但係杯雪糕係非常之好味嘅
抹茶好甘香,唔係死甜嗰種,好好味
個雪糕筒都好脆,好好味🤤
我覺得雪糕先係主角😍
Nana's Green Tea (九龍城)
九龍城啟德協調道2號AIRSIDE B1樓B128號舖
@nanasgreenteahongkong #nanasgreentea #抹茶控 #九龍城 #airside #九龍城美食 #香港美食 #甜品控 #甜品 #甜品店 #探店 #美食 #hkfoodies #topcitybiteshk #hkigers #foodblogger #foodieshk #小夏美食情報 #美食圖鑑