2022-07-17
銅鑼灣有好多人氣餐廳 呢間牡蠣小屋好出名 最近跟咗朋友去食😍 餐廳設置幾特別 好有日本feel添有師傅枱、bar枱、榻榻米、連戶外都有枱 每個位置都各有特色💓 入餐廳前會有一個小小嘅海鮮吧 放滿晒唔同品種嘅蠔或者其他貝殻類🦪🐚 款款都好吸引💕日本產生蠔涮涮鍋 $480餐廳唔係淨係提供生食生蠔 仲有其他煮生蠔嘅食法 其中一款就係涮涮鍋😜 呢個涮涮鍋每日限量10份 涮涮鍋有各種野菜 仲有主角- 大大隻嘅日本生蠔🦪 每一隻生蠔都好大隻同厚肉 煮熟後依然keep到鮮甜👍🏻明太子芝士玉子燒 $98其實坊間都有好多唔同口味嘅玉子燒 不過呢個玉子燒做得好好🧡 雖然價錢比一般貴啲 但佢嘅份量多😚 玉子燒表面有好多沙津醬 一切開 內裏就有芝士拉絲🧀 中間仲有好多明太子 明太子本身帶鹹帶辣 分擔芝士嘅膩😍 成個玉子燒都唔會太乾 整老咗 口感係好鬆軟👍🏻燒原隻魷魚筒 $88魷魚筒原隻呈上 好大份🦑 餐廳燒得好好 魷魚外皮有少少焦香 加上燒汁 鹹鹹香香🤤 加上魷上一啲都唔韌 送酒必叫💕牛舌(鹽味) $48可以揀鹽味或者醬油味 店員建議我哋食鹽味 食返原汁原味😜 牛舌輕輕以刀切花 牛舌咬落有肉汁 質感爽口🐮豬腩
日本產生蠔涮涮鍋 $480
明太子芝士玉子燒 $98
燒原隻魷魚筒 $88
牛舌(鹽味) $48
豬腩肉(鹽味)$38
燒豬腩肉最緊要邊邊位有焦香 燒豬腩肉略略有焦香 豬肉軟熟🐷 另外配有柚子七味鹽 佢酸酸地 可以更加開胃 好正🤤
免治雞肉$38
每一次食串燒 我都會嗌免治雞肉🐥 免治雞肉食落去有啲軟骨 口感豐富 加埋日本新鮮雞蛋 match🤩
串燒小丸子 $28
日本特色小食 好似去日本咁🇯🇵 小丸孑配咗鹹味燒汁 整體幾得意🍡
北海道布丁 $48
呢個布丁應該係餐廳自家製 布丁刻意用玻璃樽裝🍮 佢頂頭係黑糖漿 建議每次食布丁撈少少黑糖漿吊味 黑糖漿可以帶到布丁蛋香🤓
* 我個日七點左右到 餐廳已經full house 所以建議大家可以book咗先去🙆🏻♀️