2018-10-31 441 views
天氣有點涼好想食燒肉,我同老公一樣咁中意食和牛,佢好中意負責做燒果個,而且仲燒得好令架!!我次次都坐定定等食!!位於恩平道亨利中心,行完利園過來食飯超方便呀!我地訂左檯,6:30前就去到已經有兩檯客食緊,7點幾就差唔多滿坐,只淨吧檯四位,所以要訂檯呀,星期一都咁full!經理介紹每個月有不同產地直送的嚴選和牛,佐賀,鹿兒島,櫪木,宮崎等~今次我地就食飛驒牛喇~特上日本產和牛西冷$550油花過分美麗,欣賞左一陣先開始燒,入口滿口油香,一試難忘,只有鹽和黑椒的調味,看似簡單,單調,但這樣才吃到它的原汁原味,鮮嫩多汁!日本產和牛上牛排肉$205牛排油花同樣幼密細緻,脂肪分佈平均,此時我們才想起忘了叫碗飯,有無人同我地一樣咁愛燒肉配白飯嗎!燒好幾塊肉先蘸一蘸燒肉汁~再放上熱騰騰的飯上,和牛的肉汁與燒汁滲入飯中後一起食,超滿足的!!牛舌$108大片厚薄適中既牛舌,既爽口又嫩滑,絕對甘香爽脆!日本產豚肉眼$98雖然我地超愛和牛,但除左和牛燒肉都會叫豬!薄切豚肉肉眼,已加上燒汁去帶出鮮味,望落帶點脂肪,但入口不膩!

特上日本產和牛西冷$550

日本產和牛上牛排肉$205

牛舌$108
大片厚薄適中既牛舌,既爽口又嫩滑,絕對甘香爽脆!

日本產豚肉眼$98
2018-10-29