2016-12-20 2323 views
一間充滿日本特色既食店, 地點坐立於高樓大廈既地區,繁忙中顯得清雅,店舖以船為主題,加上舊木裝橫既外觀,感覺自己置身於日本海中的一隻魚船中,能品嘗各種生猛海鮮。點了壽司定食(付味噌湯,漬菜,前菜蘿白絲,蒸蛋,另有十種外觀精美壽司,可見師傅年資功力。最愛既甜蝦壽司,兩隻肥美甜蝦色粉紅,還食得到蝦既甜味,三文魚壽司小篇沒有特別偏愛,鰻魚壽司雖然比較乾身,有少許炭香同鰻魚汁結合,同以前食過油脂味重既鰻魚壽司相比係另一種風味。不得不提海膽壽司,海膽肉仲係結實濕潤,係剛開新鮮海膽先有既色澤,食在口中真係有幸福既感覺。另見有函館丼定食 (蟹肉,蟹膏,海膽,三文魚籽,蟹籽),今次未有機會品嘗,下次食完一定同大家分享。
壽司定食

2016-12-16
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Lunch)
壽司定食