每次經過銅鑼灣見到呢間甜品店都好吸引❤️今日終於有機會試吓佢嘅Mille-pressé🇫🇷呢款千層拿破崙甜品還原到日本食到嘅味道🇯🇵包裝嘅設計亦都好有心思方便攞嚟食🤣 喺用料同埋細節位方面顯出日式嘅風格🥰雖然價錢唔係好親民但我覺得值回票價⭐️ 原味士多啤梨 🍓拿破崙酥一咬落去好有千層嘅酥皮效果🥞香脆但係唔油膩仲帶點杏仁香🥜特製嘅Custard幼滑得黎甜度唔會好高🧁岩岩好比酸甜嘅士多啤梨中和🩷整體口味好有層次⭐️ 伯爵紅茶忌廉芒果果醬 🥭伯爵紅茶忌廉好有日本午後紅茶既感覺☕️奶香同茶香比例好平衡🍼帶絲絲既伯爵香 今日將杏脯換上芒果甜度更高👍🏻更有日式嘅風味

⭐️ 原味士多啤梨 🍓
⭐️ 伯爵紅茶忌廉芒果果醬 🥭