見到D2 Place有新開日式燒肉店,原來係日本過江龍燒肉店叫 #銀座炎蔵燒肉,原本係銀座,初登陸香港,啱晒我呢個燒肉控,即刻call齊幾個同事去試新嘢。我哋當日中午去食,裝潢走日式簡約風、環境寬敞舒適,剛巧當日比中午時間早去,有幸被安排坐在最入面VIP Room,私隱度較高。我哋叫咗下面4個黑毛和牛定食:L1: 和牛極致定食(3種):可以一次試齊好幾款和牛🤩L6: 和牛西冷薄切大判燒&赤身定食:可以叫店員幫忙燒,佢哋能夠掌握時間,等我哋品嘗最佳火侯的和牛😋L7: 和牛上等肋肉定食:入口即溶,無得輸😍L9: 北海道夢之大地豚肉盛合定食:豚肉不比和牛遜色😙同場加映:店舖門口有得玩AR和服拍照駅,可揀選自己喜愛嘅和服拍照,影完有QR code可以Download番張相,食完嘢再影埋相先走,大滿足🥰
L1: 和牛極致定食(3種):可以一次試齊好幾款和牛🤩
L7: 和牛上等肋肉定食:入口即溶,無得輸😍
L9: 北海道夢之大地豚肉盛合定食:豚肉不比和牛遜色😙

前菜
巨峰提子乳酸梳打
和牛上等肋肉定食
和牛西冷薄切大判燒&赤身定食
和牛極致定食(3種)
北海道夢之大地豚肉盛合定食
2022-10-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$250 (Lunch)
和牛上等肋肉定食
和牛西冷薄切大判燒&赤身定食
和牛極致定食(3種)
北海道夢之大地豚肉盛合定食