2021-12-30 1247 views
呢間居酒屋係長沙灣都幾出名今日咁岩經過一於去試試佢🤣味道樂主打各式壽司刺身亦又唔同種類嘅燒物提供餐廳座位唔多晚市時都要排隊想食嘅朋友最好book定位🔸芝士吉列海虎蝦卷 $98味道樂有好多好有特色嘅卷物,今次我哋叫咗兩樣。其中一樣就係芝士吉列海虎蝦卷物,一碟卷物有六舊,d飯壓得好實正,唔會一夾就散。虎蝦好大隻,好鮮甜,即叫即炸十分香脆,燒過嘅芝士同吉列虎蝦好夾,整體嚟講好好味😋🔸火炙北海道帆立貝蟹膏卷 $98呢款係我哋叫嘅另一款卷物,帆立貝好大舊好新鮮,食落既滑溜又鮮甜,配埋蟹膏更鮮甜。卷物餡料有幼絲青瓜及蟹柳,帆立貝同蟹膏就鋪左係卷物上面,卷物大舊到一啖食哂都有難度🤣🔸軟殼蟹手卷 $58軟殼蟹炸得好香脆,唔會話好厚炸粉,再鋪咗大量蟹子同少量青瓜絲,口厚十分豐富👍🔸香蔥吞拿魚腩碎手卷 $68吞拿魚腩碎打得夠碎,唔會食到筋,但同時亦保留到吞拿魚腩嘅油香味,吞拿魚腩碎塞滿左成個手卷,食到落底都仲食到🤣🔸三文魚腩壽司 $48三文魚腩色澤好靚,切得好厚身,三文魚好新鮮,完全無雪藏味,口感好細膩,非常出色👍🔸明太子免治雞肉棒 $68除左左免治雞肉外,亦食得出混入左少量雞軟骨,口感更豐富更有層次。雞
呢間居酒屋係長沙灣都幾出名

🔸軟殼蟹手卷 $58

🔸香蔥吞拿魚腩碎手卷 $68

🔸三文魚腩壽司 $48

🔸明太子免治雞肉棒 $68
除左左免治雞肉外,亦食得出混入左少量雞軟骨,口感更豐富更有層次。雞肉棒燒得好香,配埋面層灸燒過嘅厚明太子醬,真係完美配搭🤩
2021-12-28
Type of Meal