2017-10-19
今日放工好累想揾間日本野食下,渣車去屯門搵到呢間門口方便泊車既日本餐廳---九重町一坐低waiter 即刻拎左份小食—檸檬雞,還可以既.環境很舒適,非常relax.好!開始點野食!!我認為食日本野除左食刺身之外,最重要既就係天婦羅, 炸得一份好食既天婦羅呢間餐廳就算得上係合格既日本餐廳.所以我先點1份炸蝦天婦羅. 炸粉最緊要夠薄,夠脆. 呢間餐廳完全做到,加上蝦都好新鮮,好爽脆. 接下來就食我必點既燒雞翼, 燒得好香,但我鍾意食濃味d, 如果加多d黑胡椒會更岩我口味. 然後點左份西京燒(即銀雪魚), 一上枱嘩左一聲!!八十幾蚊甘細條魚,價錢偏貴!!即管試一試,條魚鮮味好夠加上一個甜甜既燒汁,又真係幾有驚喜噃.物有所值最後食番個海膽海鮮炒飯,可能海膽比較貴所以略少,但炒飯裡面既三文魚完全吾馬虎,炒得好香.最欣賞係呢度既waiter 服務好好,佢地都好主動甘倒綠茶比我.佢地見到隔離枱有個bb,都即刻拎左張bb 椅比佢^^ good.同朋友2人2百幾蚊享受到甘高質素既美食,都算好好好抵啦!期待下次再黎食到驚喜既美食
一坐低waiter 即刻拎左份小食—檸檬雞,還可以既.
環境很舒適,非常relax.