2024-04-11
蠔埕 @wildoyster63664633尖沙咀彌敦道176號The Nate2樓A號舖上網見到尖沙咀呢間食蟹&和牛既日式餐廳好吸引✨假日同屋企人BOOK定位過黎試下先~~呢度地址方便 環境舒適 食物質素更是很高質 🙌🏻🍴 日本鹿兒島A5和牛火鍋 + 任食鱈場蟹宴(120分鐘半放題)海鮮菜式&炭燒項目日式磯煮凍鮑魚 炆煮後仲可以保持到鮑魚鮮嫩口感 醬汁鮮甜濃郁 深得我心啊😍日本3色牡蠣刺身牡蠣很大顆吃起來很creamy 鮮到爆超滿足的~ 蟹粉蟹肉炒年糕真的非常足料 食落啖啖蟹的味道 年糕也很彈牙 YUMMY 💦炭燒串燒拼盤 (廚師發板)串燒燒得非常香口 讓人忍不住一口接一口 非常惹味👨🏻🍳炭燒蟹黃醬蟹肉飯糰燒過的飯團帶有淡淡的焦香,再加上蟹黃醬蟹肉用海苔包起來吃 大滿足😍Shabu Shabu 項目鹿兒島A5黑毛和牛 + 雜菜盛盒油花均勻 入口口感軟綿綿 唔洗咬都有入口即溶嘅感覺 推薦啊🫶🏻炭燒日本鱈場蟹腳見到都流哂口水🤤 蟹腳食落去勁肥美多肉 真係好juicy 超級正😋飲品 :汽水/Sapporo Draft Beer/House Sake/黑糖薑茶
尖沙咀彌敦道176號The Nate2樓A號舖
上網見到尖沙咀呢間食蟹&和牛既日式餐廳好吸引✨
假日同屋企人BOOK定位過黎試下先~~
呢度地址方便 環境舒適 食物質素更是很高質 🙌🏻
海鮮菜式&炭燒項目
日式磯煮凍鮑魚
炆煮後仲可以保持到鮑魚鮮嫩口感 醬汁鮮甜濃郁 深得我心啊😍
日本3色牡蠣刺身
牡蠣很大顆吃起來很creamy 鮮到爆超滿足的~
蟹粉蟹肉炒年糕
炭燒串燒拼盤 (廚師發板)
串燒燒得非常香口 讓人忍不住一口接一口 非常惹味👨🏻🍳
炭燒蟹黃醬蟹肉飯糰