2022-04-27 1662 views
自從晚市開返之後👏🏻, 報復式地出來吃晚餐🤟🏻。 今晚突然想食放題, 就到瀛豐放題料理專門店, 位於銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場10樓。 店內地方不算大, 但勝在整潔光猛😃。 我們六點到達,每位$229 (兩小時任食) , 另外我們加$138升級任食海膽火焰帶子和生蠔, 還可以飲生啤🍺。 餐廳有日式、泰式和港式, 我推介要加錢升級食生蠔🦪, 新鮮肥美🤤。海膽火焰帶子味道鮮甜, 一啖一粒好滋味。雜錦刺身拼盤有三文魚、油甘魚、赤貝、冰山蚌、馬刀貝、榮螺、八爪魚、希靈魚、珍寶赤蝦和鮑片, 每款都新鮮,我最喜歡珍寶赤蝦🦐大隻又鮮甜。 壽司方面🍣我最喜歡海膽壽司,好甜美。另外推介泰式魚餅、 泰式豬手、泰式炒菜、 串燒、天婦羅和三文魚湯, 味道都不錯。最後記得食甜品和雪糕, 芒果布甸和海鹽雪糕兩者都好味。 瀛豐是一間價錢相宜, 性價比高的放題料理, 喜歡吃放題的朋友可以來一試😊。
放題

刺身