呢間日系甜品Cafe喺旺角小食街嗰頭,舖頭唔大,主打大阪燒、烏冬同烤蛋糕,主食跟配飲品有半價優惠,性價比之選!餐廳走日系簡約路線,用上木系暖色調設計,感覺特別溫馨~-——————————————🥘◖帶子大阪燒◗ $98大阪燒唔會好多醬,上面加咗海苔粉同大量木魚絲,所以食落特別香!蛋漿中間夾住帶子粒,底層仲有少少椰菜絲,整體口感豐富又唔會好鹹!🐓◖炙燒慢煮雞叉燒蕃茄湯烏龍麵◗ $88雞叉燒燒得好香,用慢煮嘅方法,令到佢肉質keep住嫩滑,仲有個糖心蛋口感都好正,但蕃茄湯底偏酸,同埋烏冬煮得偏軟容易爛~🍧◖伯爵茶刨冰杯◗ $58伯爵茶刨冰杯買一送一,片狀刨冰加上軟滑伯爵茶忌廉,配多一片焦糖餅,甜度啱啱好,仲有少少伯爵茶粉嘅口感,個人幾鍾意🤣🍵◖焙茶豆乳◗ +$29🍵◖抹茶豆乳◗ +$29兩杯茶味日式豆乳都唔會話好甜,而且飲到茶嘅回甘。個人咁鍾意焙茶嘅味道,帶有炒過嘅茶葉香,記得飲之前要撈勻佢!🌟Encore指數:8/10
-——————————————
🥘◖帶子大阪燒◗ $98