2017-08-20 2689 views
今日我生日 貼心男友🤗兩點由新界開車去赤柱 揸車要成個鐘😰但多年無去過赤柱 又想食好西🤤沒辦法啦 錫淡男友😚叫佢加油💪🏻剛到赤柱大街 就被這座黃黃的外牆吸引😆之後細望店名 原來係好多朋友推薦的The Boathouse🤗在店外細心看看餐廳餐牌 發現有我同男友同樣喜愛的炸魚薯條 最後決定入去一試龍與鳳一進餐廳就被舊舊的裝修吸引😍店員🙎🏻‍♂亦說出這裡已有多年歷史 行到二樓 由於已經三點多 客人不多 店員細心詢問要坐坐內定室外 八月份天氣熱得很 決定安坐室內進餐 雖然有點美中不足 坐的只是半窗口位😂這是半窗口位 但都很吸引坐後一點 景色便能一覽無遺😍外觀.景色非常好 服務貼心 衛生程度更不用多說💁🏻但餐廳最重要係咩呢?唔使問阿貴👳🏾同滔滔👨🏼‍🍳緊係野食啦 炸魚薯條必食 但兩個人食兩樣野 問題黎了🤔第二樣食咩好呢🤔最後答案 要健康少少 揀左三文魚菠菜卷🤗傾一陣計 睇下風景 配角到了🤤點解係配角呢 因為今日我先係主角💁🏻😂我與男友都十分喜愛的炸魚薯條😍為食鬼 第一件事當然先食薯條 脆得很啊😆鹽份落得恰到好處👍🏻正🤗👍🏻炸魚 外脆肉滑 意想不到的魚味十足🤗💁🏻第二配角到🤗健康之選 三文魚沒有冰

剛到赤柱大街 就被這座黃黃的外牆吸引😆

一進餐廳就被舊舊的裝修吸引😍

這是半窗口位 但都很吸引

坐後一點 景色便能一覽無遺😍

第二配角到🤗健康之選 三文魚沒有冰鮮味 底讚👍🏻其他配菜恰到好處不會太搶味 當中墨西哥辣醬 同成個菠菜卷配合得天衣無縫 少少辣好好食😍我同男友都係薯條狂迷 仲要咁正既薯條 多多都食得晒🤤

我倆沒有order飲品 要彈既係呢到加水速度略慢

價錢亦屬正常西餐價錢 尚算合理😌下次有機會絕對會捉埋男友再黎Encore 因為太飽食唔落甜品😭見到隔離枱食既甜品好吸引啊😫😭下次一定要食到💪🏻🤤