2023-10-17
好鍾意呢間拉麵店。裝修好似去咗日本咁,餐廳播住啲日本流行曲,氣氛好relax自己落單,可揀醬油濃度、口味湯底、芽菜/蒜份量、拉麵軟硬度等。我地叫咗:❤️豚骨醬油沾麵佢以濃郁嘅豚骨湯底同香濃嘅醬油調味,配上彈牙嘅拉麵麵條,配上4塊好大嘅肥瘦豚肉,絕對係一道讓人回味無窮嘅美食。豚骨湯底係由豬骨長時間熬煮而成,湯底濃郁鮮甜,帶有濃厚嘅豬骨香氣。每一口湯底都能夠滲透入拉麵麵條,帶嚟一種濃郁嘅味道。湯底配上醬油增添咗一份豐富嘅鹹香味道,令整碗麵更加美味。仲可加蔥頭。拉麵麵條嘅彈牙口感令人愛不釋手。佢嘅口感細緻滑順,同湯底完美結合,吃落即刻能夠感受到每一根麵條嘅彈性同口感。❤️半熟玉子拉麵湯底都係豚骨,配有4塊好大塊嘅叉燒、4片半熟玉子、生芽菜。半熟玉子嘅蛋黃滑溜,蛋白柔軟,味道濃郁。將半熟玉子拌入湯底同麵條中,增添咗一份濃厚嘅蛋香,令味道更加豐富。湯底嘅濃郁豬骨味道、彈牙嘅拉麵麵條,每一口都帶嚟一種滿足同享受。如果你鍾意日本拉麵,呢款醬油麵絕對係一個值得一試嘅選擇。
我地叫咗:
❤️豚骨醬油沾麵