2014-08-30
未試過吉野家早餐,所以返工前去試。打算選選"洋食朝食系列"的B餐排隊時得一條隊,那個穿藍衫的經理動作已慢,前面有6個人排,都要等8分鐘先輪到我叫早餐。因為我唔鍾意紅色那pet茄醬,所以講了兩次唔要汁。佢地部收銀機,唔會出單在廚房,係靠叫咪,廚房內的人聽order出餐的。我見張飛無寫走汁,但收銀的經理有叫咪話走汁。等下等下,連排得後過我的好多位客人,都出晒餐都未叫我,有店員發現後再幫我叫多次order,我又傻婆咁提佢要走汁,店員又向廚房窗口叫一次 B餐走汁。如是者又等5分鐘先出餐,出到來係有汁既B餐。於是店員拿住份B餐同廚房爭論要走汁(我都未出聲),廚房好似而家先明要走汁。個經理又走來同我講,整過份俾我,又話D腸同汁係同煮,如走汁要多些時間。我即時話算啦,照要,我撥走D汁食。經理唔識反應,我話你地攪咁耐最尾都係錯,令無時間再等,佢先俾份餐我。到我見到份餐,真係打個突,俾少塊餐肉添,但實在無時間再提出做得洋食餐,竟然無叉既,得筷子、刀同枝羹,如要用筷子夾住咁大塊火腿來食,一定滴到成身係汁。如用刀切開,再用筷子夾,又好無文化。味道方面,中規中矩,無甚特別。但我見D茄汁,係有好幼細既橙色粉末,
打算選選"洋食朝食系列"的B餐 排隊時得一條隊,那個穿藍衫的經理動作已慢,前面有6個人排,都要等8分鐘先輪到我叫早餐。因為我唔鍾意紅色那pet茄醬,所以講了兩次唔要汁。佢地部收銀機,唔會出單在廚房,係靠叫咪,廚房內的人聽order出餐的。我見張飛無寫走汁,但收銀的經理有叫咪話走汁。
到我見到份餐,真係打個突,俾少塊餐肉添,但實在無時間再提出 做得洋食餐,竟然無叉既,得筷子、刀同枝羹,如要用筷子夾住咁大塊火腿來食,一定滴到成身係汁。如用刀切開,再用筷子夾,又好無文化。
味道方面,中規中矩,無甚特別。但我見D茄汁,係有好幼細既橙色粉末,個汁似係粉開水煮出來。
整體而言,唔會再幫襯。