2021-05-14
要提早兩個月訂😱上年食過焙茶 印象中個時Cream好粉感食完喉嚨會沙沙地🥲蛋糕一吉就散晒😢所以一直都唔敢再試 但見之後愈黎愈多人讚佢 我再試試😝今次好滿意💯🥰🍵抹茶焙茶(+麻糬)🍂🍡 $158 (+ $15)覺得比上年食進步左好多!!👏🏻cream冇粉感好順滑!濃茶味☺️雖然都有少少薄身 但已經好滿意💖✌🏻蛋糕濕潤軟熟唔鬆散!🤩⚠️茶味cream好快溶好易好水(店主話因為茶用水煮cream會易溶d💦)宜家天氣咁熱拎完要快啲返屋企雪❄️雪一陣先食cream質感會厚身好多✌🏻🖤黑芝麻花生麻糬🥜🍡 $148Cream冇易溶既問題本身已經厚身😁花生cream雪完更硬身似雪糕口感🍨黑芝麻就咁食夠濃 但夾埋花生就被搶風頭🙈(expected因為花生次次都會搶😂)我中意花生所以ok🤎仲有好多粒粒脆口花生🥜😚芝麻控建議都係訂純芝麻卷😆
抹茶焙茶麻糬卷
黑芝麻花生麻糬卷