2019-05-01
好似好耐冇食過燒肉放題了,今次朋友話想食緊係揀返間好既。係創興4樓,唔洗等果條人龍搭𨋢真係好。德家除左燒肉之外仲有火鍋嫁,雖然我冇食,但見到有響鈴既放題真係好難得,下次再黎試下!每張枱都有抽煙系統,唔怕食哂啲煙,而且係用紙燒的,感覺比較衛生同埋易換,如果覺得燒太焦了,叫店員換就可以了。我地揀左牛肉盛半放題,一位$258(120分鐘任食),最後甜品有movenpick同haagen dazs揀,價錢都算合理。點解叫半放題呢,事關呢個價錢會包一份精選牛,冇得添加的,其餘仲有42款食材係真放題,牛雞羊豬呢啲基本野都齊全,仲有海鮮同野菜,飯麵類,一定食得飽呢!呢份精選牛包括了5個牛部位,包括:牛肋、厚切牛舌、牛胸腹、牛頸脊同一口牛。全部都好高質好嫩滑,輕輕一燒就出哂味,唔洗點太多醬汁。當中我最愛既就係牛舌,真係好香牛味呢!食完精選部位當然有點其他,上菜都好快好均真,冇走數呢,哈哈。其他食材都一啲唔輸蝕,我encore左幾次牛胸腹壺漬同黑蒜油薄牛舌,所有肉都好夠味呢。野菜方面牛油鮮菌真係冇得輸!除左點菜紙上面既食材,仲可以出去中央區行下,有多款飲品、沙律同甜品可以揀呢。