2023-09-05 139 views
朋友帶我嚟呢間位於旺角嘅深宵食堂試試🤩餐廳位於Ladder Dundas 3樓,一出Lift已到餐廳。餐廳以日式風格裝修,牆上有不少日本動漫電影嘅海報,而且燈光好柔和,感覺溫馨又舒適,好適合同朋友一聚,傾下計,放鬆下。🌟 紫芋薯丸 $38一碟5粒,份量好足夠!紫薯丸炸得好金黃香脆,內裡有滿灣嘅芋泥,但又唔會感覺好油膩。🌟 牛五花卷 $38牛五花包住蘆筍,口感更豐富有層次,牛五花帶有油脂,以蘆筍作配搭,可以一解油膩感,又唔會搶咗牛嘅鮮味,配搭得相當出色!🌟 唐揚雞軟骨 $42雞軟骨又係炸得好香脆😋又係無一陣油膩味,食完一粒接一粒,相當好食,又開胃。🌟 芝士蟹肉玉子燒 $78玉子燒超級厚身,面頭仲寫上「深宵」兩字,相當吸晴!內裡有濃濃嘅芝士+蟹肉,食落好juicy,蛋香味亦好突出,好好食。🌟 深宵冷烏冬 $48呢款烏冬面頭有青瓜絲、蟹籽、蟹柳絲,再配上麻醬,撈埋冷烏冬一齊食,口感超級豐富,而且味道唔會太鹹,超級好食!大推呢款冷烏冬!🌟 巨峰提子梳打 $38🌟 熱柚子茶

🌟 紫芋薯丸 $38

🌟 牛五花卷 $38