最近去左一間喺旺角嘅居酒屋~裝潢設計都好有日本居酒屋味道🏮地下係吧枱, 而樓上就係榻榻米~ 👦🏻二話不說就話要坐吧枱睇叔叔煮野食🤟🏻我地叫左”冰點夏日二人前”同埋壽司🍣先付兩点盛前菜有漬物同明太子薯仔沙律🥗 好開胃~ 沙律差d俾👦🏻搶住食晒時令日本真蠔🦪生蠔好大隻~真係大人隻手掌咁大!!🙌🏻肥美之餘仲好鮮甜好juicy~ 池魚🐟2人餐可以揀四色刺身拼盤或者池魚一條~我地揀左池魚🐟擺盤好靚, 池魚刺身都好新鮮精選燒物拼盤🍢燒物拼盤有8款唔同嘅燒物~喺面前一路睇住佢燒特別有風味🍢🔥一燒完就上枱~熱辣辣好香♨️ 燒物火侯同味道都拿捏得好好 👦🏻最鍾意芝士雞肉串同大蝦🍤泡菜鴨肉冷稻庭好啱夏天嘅冷烏冬配埋Kimchi同鴨肉~好醒胃🤤 鴨肉好香, 烏冬滑得黎口感煙韌 另外仲叫左火灸壽司五味🍣最後食埋個朱古力蛋糕做甜品~好滿足💛

我地叫左”冰點夏日二人前”同埋壽司🍣

先付兩点盛
時令日本真蠔

時令日本真蠔🦪
生蠔好大隻~真係大人隻手掌咁大!!🙌🏻
肥美之餘仲好鮮甜好juicy~
池魚刺身

池魚🐟