2023-12-14 20 views
上個星期六,我同我男朋友去咗旺角中心3樓嘅堅泰食晏晝飯,呢間餐廳裝修都幾搶眼,而我敢講入面啲嘢食仲搶眼堅泰的環境都幾舒適,比起旺中嘅其他鋪頭,佢都算幾有特式,冇太花巧嘅霓虹燈,只有簡潔面嘅裝修,牆上掛著一些泰國的風景畫,同埋令人眼花撩亂嘅食物大圖。食物方面,堅泰嘅泰國美食絕對地道。我哋嗌咗佢哋嘅招牌榛子醬香蕉煎餅,食落唔會太甜,反而佢個皮做得幾出色,食落好酥脆豬頸肉金邊粉:呢度啲金邊粉唔係乾炒嗰隻,面係濕濕哋,酸酸哋,都幾開胃肉碎生菜包:我男朋友食開清淡嘢,所以對佢對呢碟餸評價都幾高分,啖啖肉,啱哂佢呢啲食肉獸吖特別值得一提嘅係佢哋嘅泰國奶茶,香濃順滑,帶有茶香和甜味,絕對是一個必試的飲品。堅泰嘅價格相對合理,份量都夠。佢哋嘅菜式品質都幾唔錯

堅泰嘅價格相對合理,份量都夠。佢哋嘅菜式品質都幾唔錯