2022-12-17
呢間cafe位置旺中帶靜,佢係油麼地鬧市旁邊既一條小街,屈左入去好清幽有啲神祕。好中意佢個cafe門口有outdoor seat又好靚,有棵聖誕樹,成間冬日小屋咁。Cafe入面都寬敞,好温暖既暖光,又有window seat好舒服。我今日自己一個人去食左個long lunch,食左:🔸️金不換蒜香白貝意粉($138,8.8/10)賣相好靚,圍住碟邊一排蜆。意粉質地有口感,炒得有少少泰式風味,蒜香味可口,啲蜆亦都十分新鮮!好味!🔸️蒜香避風塘雞翼($78,9/10)呢碟雞翼超級好食,蒜香味十足,雞翼炸得好酥脆,又好入味。仲要賣相好靚!推介!🔸️焦糖香蕉雲尼拿雪糕酥牛角酥窩夫($88,9/10)最後食多個甜品🥰。好中意食牛角酥窩夫,外脆內酥,仲要配埋甜甜既焦糖同朱古力,冬日暖意十足!碟甜品仲要超級靚,食完好滿足🥰☕️西西里絲咖啡($58,8.8/10)第一次飲西西里絲咖啡(好似話唔係好多地方有得飲),見佢個名咁特別就叫左。原來係用檸檬汁西柚汁mix落咖啡度,飲落好特別既感覺,好清新既咖啡味!✏️總括而言,中意平時去cafe chill一chill,睇番本書既朋友都可以bookmark呢一間,坐得舒服
🔸️金不換蒜香白貝意粉($138,8.8/10)
🔸️蒜香避風塘雞翼($78,9/10)
🔸️焦糖香蕉雲尼拿雪糕酥牛角酥窩夫($88,9/10)
☕️西西里絲咖啡($58,8.8/10)
✏️總括而言,中意平時去cafe chill一chill,睇番本書既朋友都可以bookmark呢一間,坐得舒服,食物質素都唔錯~