上次嚟已經係年幾前嘅事,今次都係嚟食brunch。物價上漲,已經加到HKD128+10%,上次只係HKD98+10%。佢張ORDER紙會用完再用,你點完第一次,佢落完ORDER會放喺枱面,等你第二次ORDER可以用返。我哋食嘢時唔小心整污糟咗,第二次ORDER時,個女仔收咗ORDER紙之後面色一沉,呢次ORDER照落,不過叫咗第二個女仔俾張新嘅我哋。熟食類–是日餐湯:青豆湯,用杯上幾得意,一試無妨炸紫蘇車厘茄串、香草乳酪青瓜杯、香辣雞粒、香辣炸銀魚:無乜特別,可以唔試鴨肝醬配多士:純粹個人口味,覺得好正野菌忌廉酥角:唔覺有野菌囉紅莓黑醋配西瓜:只係淋D嘢落西瓜度粟米蟹肉沙律撻:個撻皮好似紙咁,唔好食茴香燒羊柳:夠味,但好乾賓尼廸水煮蛋配英國鬆餅:呢個係推介,真係好味,不過都會幾滯,最好同朋友SHARE鳳乾火腿蜜瓜卷:蜜瓜好甜辣肉腸PIZZA:批底薄到餅乾咁,無乜料,但都幾好味芝士通心粉:細細碗都OK,唔會好膩香辣蕃茄火腿螺絲粉:真係有少少辣,不過都幾酸下脆炸意大利芝士條:有少少似芝心批條邊,鐘意食芝士都OK鄉村煎腸:幾好味印象中食物種類都係差不多,唔係完全一樣都有9成似,熟食同甜品比例
上次嚟已經係年幾前嘅事,今次都係嚟食brunch。
物價上漲,已經加到HKD128+10%
,上次只係HKD98+10%。

,呢次ORDER照落,不過叫咗第二個女仔俾張新嘅我哋。

熟食類–
是日餐湯:青豆湯,用杯上幾得意,一試無妨
鴨肝醬配多士:純粹個人口味,覺得好正
野菌忌廉酥角:唔覺有野菌囉
紅莓黑醋配西瓜:只係淋D嘢落西瓜度
粟米蟹肉沙律撻:個撻皮好似紙咁,唔好食
茴香燒羊柳:夠味,但好乾
鳳乾火腿蜜瓜卷:蜜瓜好甜
辣肉腸PIZZA:批底薄到餅乾咁,無乜料,但都幾好味
芝士通心粉:細細碗都OK,唔會好膩
香辣蕃茄火腿螺絲粉:真係有少少辣,不過都幾酸下
脆炸意大利芝士條:有少少似芝心批條邊,鐘意食芝士都OK
鄉村煎腸:幾好味

印象中食物種類都係差不多,唔係完全一樣都有9成似,熟食同甜品比例係1:1。
經過上次經驗,某D甜品好快就會售罄,所以我同朋友一開始就揀咗幾款,令我哋好失望嘅地方係唔知有心定無意,我哋點咗3次都無嚟,第4次我哋開口問佢話無哂囉,但我哋之前見到一路出緊架。所以試到種類不多,最吸引嗰D都無啦~

甜品類–
意式奶凍:朋友話好滑,好好味,要ENCORE
藍莓芝士餅:無乜特別,不過好細件,一試無妨
蘋果鬆餅:味道幾清甜,但好散
合桃朱古力蛋糕:朋友話唔太好食
焗朱古力蛋糕:即是心太軟,焗得太熟,所以無乜流心
鮮果沙律:切成粒狀嘅生果粒粒
自選雪糕:嗰日只有士多啤梨,即係無得揀

食物係任點,飲品只有每人一杯,不過侍應添水好密

ORDER紙
裝橫擺設雅緻
光猛
2011-08-28
$141 (Lunch)
ORDER紙
裝橫擺設雅緻
光猛
  • 賓尼廸水煮蛋配英國鬆餅、鄉村煎腸