2019-02-22
今日一行三人喺旺角覓食, 其實諗諗下我都係鍾意食自助餐因為各人有各人嘅喜好譬如今日一個人不吃牛, 一個人不吃魚生, 最後我決定咗去創興九樓嘅韓舍訂了七點十五分上到去, 侍應帶了我去四人座位, 地方很開揚, 泥黃色的設計, 很有家的味道, 而且座位與座位之間非常闊落, 令我眼前一亮, 我有時很討厭很擠迫的旺角日式自助餐。這裏 竟然是擠迫的旺角中的一道清泉點了一個最簡單的豬骨鍋, 食物在外面自取, 有一張魚生紙,各樣點了一些, 象拔片很新鮮,爽甜, 三文魚也沒有像出面吃的 有雪味, 整體非常滿意火鍋配料方面, 有牛肉,羊肉 蔬菜 , 餃子類, 魷魚和百葉等等 。竟然有蜆和扇貝, 特別值得一讚的 食落口沒有沙,另外亦有 啤酒任飲, 和甜品任食, 還有一個自助沙律吧, 和很多熟食我朋友最最最欣賞 是自製 格仔餅, 佢精心炮製咗一個煉奶格仔餅,非常好味。埋單唔貴, 200元多少少下次 會試海鮮鍋, 朋友看見流口水。
因為各人有各人嘅喜好
這裏 竟然是擠迫的旺角中的一道清泉
埋單唔貴, 200元多少少
下次 會試海鮮鍋, 朋友看見流口水。