2021-09-20
呢間係位於旺角幾有名氣嘅Cafe 打卡聖地。 如果你係Foodie,一定要黎啊!! 但係⋯ 如果你係要食好西,自行斟酌… 個人就唔太推薦對美食有要求嘅人去嘅😅 首先,打開Lift 門,你會見到有啲小凳俾你坐住等,(啊!出發前記得係係Apps 內拎定飛/或去到記得去㩒飛啊)仲有一個好英式嘅電話亭,鋪滿晒花咁⋯ 可以用黎影下相打發下等待嘅時間。等到有人出黎啦,咁就會有職員叫你嘅等候號碼。再帶你入坐俾餐廳你。 揀啱咗食啲咩後,就出去櫃檯職員前面自己Order 啦!然後就番埋位等候美食上前啦!佢哋嘅菜名其用字好貼切⋯ 但我就真係唔係好記得這份菜叫咩⋯ 半隻燒雞?都幾大份肉嫁,重點係個賣相,真係好鬼吸引底部係配搭薯蓉。 雞皮仲好香脆添可惜係,隻雞處理得唔太好,有雪味,食丑到近骨位⋯ 仲要唔熟⋯ 所以呢,係Cafe 店食雞,係要冒險嘅⋯ 朋友仔就叫咗呢客完隻軟殼蟹漢堡配薯條。 薯條就真係好好食,唔太咸,又有薯味開心Share,一定係叫份薯條,邊吹水邊食!呢兩杯就係叫黎放IG 呃下Like 用嘅叫髒髒系列⋯ 唔太甜。P.S. 飲髒髒黑糖珍珠時,記得由底飲起,不然係俾啲粉「濁親」
如果你係Foodie,一定要黎啊!!
呢兩杯就係叫黎放IG 呃下Like 用嘅
叫髒髒系列⋯