2K
2023-04-03 22 views
不嬲都好鍾意食芋圓同台灣小食,今日係旺角行街咁岩見到有間甜品舖好多人排,天氣又熱,就入去食個甜品- 🥚賞鮮小拼盤3號  $58台式鹵水拼盤系列,有4款拼盤,我地簡左3號,有豬耳、無骨鳳爪、雞蛋同蓮藕。鹵水汁好入味,每分小食份量足夠,豬耳、蓮藕爽口,無骨鳳爪、雞蛋濃味;而鹹度適中,有台灣既味道。-🍧重量級冰極芋圓鍋 $128有三色芋圓,同埋10種配料包括白桃果凍,荔枝果凍,椰子布丁,芋泥,紅豆,仙草,椰果,寒天珠,桃膠,蘆薈,超級豐富。自選糖水底,可選黑糖/椰子西米露/楊枝金露/椰汁初芋露,而我簡左椰汁初芋露,味道同配料好夾,芋圓粒粒好彈牙,芋頭西米露有粒粒芋頭,口感豐富。一送上枱就有噴煙,好適合打卡!-🥥滋補桃紅 $48黑糖桃膠系列有4款 養生既人可以簡呢個系列朋友揀左滋補桃紅,係紅棗桂圓加黑糖桃膠,整體feel到好養顏滋補嘅主角,黑糖桃膠微甜有咬口。-🥭 甘露椰香冰雪 $48見到幾多人喝呢個,芒椰味明顯,唔會太甜,除了沙冰也有芒果同椰果,口感豐富,夠大杯,夏天飲完一流。-🍇仲夏夜之夢$38雪碧加蝶豆花果凍同葡萄果凍,顏色外型好岩打卡,口感豐富。-📍初芋旺角西洋菜南街2N號新江大樓地舖

🥚賞鮮小拼盤3號  $58

🍧重量級冰極芋圓鍋 $128

🥥滋補桃紅 $48
黑糖桃膠系列有4款 養生既人可以簡呢個系列

🥭 甘露椰香冰雪 $48

🍇仲夏夜之夢$38
雪碧加蝶豆花果凍同葡萄果凍,顏色外型好岩打卡,口感豐富。
📍初芋
旺角西洋菜南街2N號新江大樓地舖