除左米線之外,企鵝妹都好鍾意食餃子,貪佢有菜有肉夠晒健康又方便食😛有幾次經過旺角嘅甜記都會見到有一堆人等位,今次試左覺得真係唔錯呀,仲要係良心餃子店,值得支持💛!!⭐️椰菜冬菇雲耳豬肉餃 拼 粟米芝士雞肉餃配蕃茄薯仔湯 $46/10隻 蕃茄薯仔湯係店鋪嘅其中一個賣點,真係有蕃茄同薯仔蓉架🍅🥔,有少少似屋企煲湯嘅住家感覺,配埋餃子食都飲左大半碗呀🫶🏻餃子每隻都好飽滿脹卜卜咁,大大隻超級足料,企鵝妹平時食開10隻餃子當一餐,今次都差d 食唔晒🤣椰菜冬菇雲耳豬肉餃口感好豐富,多菜少肉,配料爽脆,係健康之選💚粟米芝士雞肉餃🌽🧀芝士味香濃,粒粒粟米好甜,不過食多幾隻會有少少膩,覺得應該襯煎餃香口d會更加夾~⭐️西洋菜豬肉餃 配雞湯 $46/10隻 相比之下,雞湯就冇咁特別啦~同樣清甜冇味精,但私心推介蕃茄湯多d😛西洋菜豬肉餃入面嘅西洋菜好多,而且唔會切得太碎混入豬肉,而係保留原有菜嘅口感,更加帶出西洋菜獨特嘅香味👍🏻🐧企鵝妹食後感:嗰日夜晚7點左右入座,幾款比較高人氣嘅餃已經沽清lu~所以如果大家想有多d味道選擇,建議lunch或者早d時間去。特別喜歡佢地嘅餃子好足料好飽肚,特別要介紹佢地嘅菜

⭐️椰菜冬菇雲耳豬肉餃 拼 粟米芝士雞肉餃
配蕃茄薯仔湯 $46/10隻

⭐️西洋菜豬肉餃 配雞湯 $46/10隻

🐧企鵝妹食後感:
嗰日夜晚7點左右入座,幾款比較高人氣嘅餃已經沽清lu~所以如果大家想有多d味道選擇,建議lunch或者早d時間去。特別喜歡佢地嘅餃子好足料好飽肚,特別要介紹佢地嘅菜圃,食得辣嘅一定要加落去同餃子食,更加惹味呀🌶下次再去試埋其他口味同煎餃先!

🐧企鵝妹推介指數: 8/10

Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
$50 (Dinner)
  • 椰菜冬菇雲耳豬肉餃