2022-05-24
💎總評分:8.0/10-想食日本野就直接去日本野😂...就因為餐廳個名太易記小編bookmark左去試下。出名性價比高,估唔到平日夜晚都幾爆場,大家記得book位啊☎️! 晚市Menu主要分為定食,DONG飯,炒飯,鍋物等,套餐仲可以追加小食,另外仲有單點menu,三心兩意嘅人(例如小編)真係會揀好耐😆。環境走木系風格,舒適唔逼GIP,難怪咁受歡迎。最多人review嘅係石燒吉列和牛,另外仲有自選丼飯,賣相都幾澎湃下。1️⃣ 霜降牛肉壽喜燒 $228鍋物有火爐暖住🔥,一大鍋入面有5-6片霜降牛肉🐂,仲有金菇,大葱,冬菇等蔬菜配料,Set已包沙律或麵豉湯,可揀跟烏冬或飯🍚,附送飲品,足夠兩個人share!霜降牛肉質素固然唔錯,食得出濃郁嘅牛味,煮耐左都唔會鞋口😋。壽喜燒湯底偏甜,烏冬質素都唔錯,唔係cheap cheap貨色👍🏻,最後放入鍋翻熱,吸收晒蔬菜同牛肉嘅精華,很是美味👏🏻。2️⃣ 厚燒鰻魚玉子 $88Set menu可以$48追加三件玉子,但係小編真係好鍾意食蛋🥚,所以用原價叫左個正常份量一共5件。蛋有蛋香😌,卷住燒得惹味嘅鰻魚,若然再嫩滑一D會更完美,但係趁熱食還是很滿足👌🏻!3️⃣ 蟹籽
想食日本野就直接去日本野😂...就因為餐廳個名太易記小編bookmark左去試下。出名性價比高,估唔到平日夜晚都幾爆場,大家記得book位啊☎️! 晚市Menu主要分為定食,DONG飯,炒飯,鍋物等,套餐仲可以追加小食,另外仲有單點menu,三心兩意嘅人(例如小編)真係會揀好耐😆。環境走木系風格,舒適唔逼GIP,難怪咁受歡迎。最多人review嘅係石燒吉列和牛,另外仲有自選丼飯,賣相都幾澎湃下。 1️⃣ 霜降牛肉壽喜燒 $228
一大碟青瓜絲上面有好多蟹籽同蟹柳🥙,個人唔太喜歡沙律醬但係正常人應該會覺得醬嘅比例啱啱好😂,作為經典嘅日式沙律前菜,小編每次都會叫。
小食嘅份量比想像中大碟,雞軟骨夠脆口🐔,至於八爪魚🐙,小編覺得Wasabi嘅味道可以再勁啲🤣。另外比較多人食嘅芝士餃子賣相都好吸引🥟,不過太飽了今次就無食,食過嘅朋友歡迎留言話我知好唔好食呀!
環境服務:⭐⭐⭐⭐
食物質數:⭐⭐⭐⭐
打卡指數:⭐⭐⭐
Other Info. :
🚗 唔建議咁張揚泊街,最近停車場喺家樂坊。