2022-10-28
📍探燒 (旺角)旺角通菜街1M-1T號華發大廈地下E號舖同朋友行完街,佢話想食串燒🍡,就搵下附近有無,經過見到呢間探燒人氣唔錯,就入去試下😋🌟即開即燒生蠔 🦪🦪🦪呢個要等得比較耐,因為即開即燒既,上枱都仲滾緊,好多蒜蓉,附上小小辣椒🌶️,好味🌟新疆羊肉串羊肉中規中矩,中意羊既可以試串😛🌟錫紙麻辣鴨血麻辣鴨血附上粉絲,有驚喜,我中意🥰🌟渣男五花肉🐖個名好正,見到就想試一串😂食落都出色,皮好脆,d肉好夠味👍🏻🌟燒雞中翼燒中翼不過不失🫰🏼🌟蒜香腐皮🫔腐皮入面全部包住d蒜蓉,好盞鬼,腐皮表面燒到好脆口,大推介👍🏻👍🏻🌟蒜芯蒜芯好嫩無渣,比韭菜更出色😋🌟黃金小饅頭饅頭炸到好好食,加埋啲煉奶又一大推介🌟大大大茄子🍆喺蒜蓉🧄方面一啲都唔吝嗇👏好有誠意,茄子好大條,好正👍🏻💫總結:串燒喺廚房燒完之後會擺上張枱個熱爐到保溫👍🏻貼心又細心🫰🏼🫰🏼仲有食左其他串燒,牛舌、韭菜、燒腎、墨魚丸、牛丸、台灣腸、鵪鶉蛋菠蘿等等全部都好食👏👏開頭而為會食唔飽,點知食到一半已經飽飽地🤣但又好想試埋其他食物,最後食到攬住個肚走🤤🤤推薦指數:🌟🌟🌟🌟🌟(5🌟最高)
旺角通菜街1M-1T號華發大廈地下E號舖
🌟即開即燒生蠔 🦪🦪🦪
🌟新疆羊肉串
羊肉中規中矩,中意羊既可以試串😛
🌟錫紙麻辣鴨血
麻辣鴨血附上粉絲,有驚喜,我中意🥰
🌟渣男五花肉🐖
🌟燒雞中翼
燒中翼不過不失🫰🏼
🌟蒜香腐皮🫔
🌟蒜芯
蒜芯好嫩無渣,比韭菜更出色😋
🌟黃金小饅頭
饅頭炸到好好食,加埋啲煉奶又一大推介
🌟大大大茄子🍆
喺蒜蓉🧄方面一啲都唔吝嗇👏好有誠意,茄子好大條,好正👍🏻
💫總結:
推薦指數:🌟🌟🌟🌟🌟(5🌟最高)