2022-11-03 491 views
銘興山西刀削麵 - 旺角今次去到旺角試試一間網上見到既刀判麵店,環境雖然唔大,同都坐到好多人,感覺有點逼。於是今次叫了兩款刀削麵同兩款飲品。花雕醉雞刀削麵$62先講講花雕醉雞刀削麵,值得一讚的係店舖已經預先製作成一盒盒的花雕醉雞及糖心蛋,令上餐時間都很迅速,而且成盒雞由於浸著花雕酒,令整盒雞都非常入味同濃郁,雞的數量亦很多,但刀削麵的硬度比度淋身而且不太彈牙。過橋刀削麵$62過橋刀削麵有魚蛋,墨魚丸,貢丸,牛丸,豬肚,豬耳,雞絲的配料,份量方面尚算接受,雞絲都有味不是白切的雞絲,不過整體不是太突出,而且這碗的刀削麵的硬度也是比度淋身。華田脆爆 +$8豆漿 +$8另外叫了豆漿及「特飲」華田脆爆,豆漿是一支支裝的「壹品」牌豆漿,所以正常。另外一杯華田脆爆,一杯比較甜的華田表而放了點朱古力脆脆,但是其實脆脆要分開食才有脆脆的口感,合埋一齊就比較一般。
銘興山西刀削麵 - 旺角

花雕醉雞刀削麵$62