2023-08-10 646 views
收工去旺角買啲野,就到食飯時間,上網搵到呢間火鳳凰打邊爐餐廳,原來呢度除咗打邊爐外,下午仲做點心午茶。我哋晚上當然試下佢哋嘅火煱啦!今次揀左港式沙嗲鍋,花生味濃郁,甜甜地得黎好香,食落亦唔會太鹹,唔會越食越口渴。肉同海鮮什至唔洗點額外醬料都好好食!超值海鮮盛🐟海鮮Set好足料,夠哂2人食到飽! 蟶子(4隻)、鮑魚(4隻)、海蝦(4隻)、元貝(4隻)、蠔(4隻)同埋翡翠螺(4隻)隻隻海鮮都夠哂新鮮又鮮甜,原汁原味味唔洗點醬最好食。水庫大魚頭好大份,大魚頭肉質幾鮮嫩,口感軟滑,食落充滿骨膠原。蟹籽鮮蝦滑手打蝦滑真材實料,咬落爽彈之餘配上蟹籽粒粒更有口感,係我打邊爐必點嘅配料之一。田圓蔬菜拼盆蔬菜好新鮮,份量夠哂2人分享,仲有鮮冬菇吸哂啲沙嗲湯好正。鮮腐竹吸咗湯底嘅味道,食落有豆香,啱哂中意豆製品嘅人。稻庭烏冬烏冬幼滑又有彈性,為今次打邊爐畫上完美句號,沙嗲湯底夠香濃啱哂掛湯!👅味道💛💛💛💛💛🍽環境💛💛💛💛💛💦衛生💛💛💛💛💛💯抵食💛💛💛💛💛

超值海鮮盛🐟

水庫大魚頭
好大份,大魚頭肉質幾鮮嫩,口感軟滑,食落充滿骨膠原。

蟹籽鮮蝦滑

田圓蔬菜拼盆
蔬菜好新鮮,份量夠哂2人分享,仲有鮮冬菇吸哂啲沙嗲湯好正。

鮮腐竹
吸咗湯底嘅味道,食落有豆香,啱哂中意豆製品嘅人。

稻庭烏冬

👅味道💛💛💛💛💛