2024-09-11 7 views
潮城旺角白布街2-24號藝興大廈5號舖地下及閣樓經開旺角,老友介紹一間新開嘅潮式餐廳,邊爐夠地道,食材高質,掂呀喂!😸藥材醉雞湯底湯底夠清甜,好足料,醉雞新鮮嫩滑又夠爽,肉汁豐富,吸收了湯底的精華,好味道,補身一流。🤤火鍋配料點了雪花牛頸脊、吊龍伴和匙柄,牛肉肉汁豐富,入口即溶,鮮味十足,一塊一塊慢慢嘆,好chill。😍潮汕牛肉丸、獅頭鵝肉丸、魚册爽口彈牙爆汁,肉味香濃,畀我平時去開打邊爐嘅丸實在高質太多,好快到我哋食曬。😋潮城餃子拼盤有豬肉粟米、豬肉韭菜和豬肉芹菜,豬肉新鮮香滑,蔬菜類新鮮爽口,醃製得恰到好處,餃子皮口感煙韌,推薦!😽油麥菜金針菇新鮮爽口,吸收了湯底的精華,好味道!😉炸蝦餅即叫即炸,炸油新鮮,外層香脆,香氣四溢,口感煙韌彈牙,再加甜醋提升層次,必食!😍澄海鹵水鵝件醃製得夠入味,口感煙韌。,😄打邊爐梗係整返罐可口可樂同雪碧啦,整多支無糖綠茶又得,爽哂!😄潮城 環境舒適,食材新鮮高汁,侍應服務態度好,還會再來。😎🤘🏻
潮城

旺角白布街2-24號
藝興大廈5號舖地下及閣樓

藥材醉雞湯底

潮汕牛肉丸、獅頭鵝肉丸、魚册

潮城餃子拼盤

油麥菜金針菇新鮮爽口,吸收了湯底的精華,好味道!😉

炸蝦餅

澄海鹵水鵝件

醃製得夠入味,口感煙韌。,😄

2024-09-05